Waluta:
PLN

W związku z wprowadzeniem RODO prosimy Cię o zaakceptowanie naszej polityki prywatności.
Jeśli akceptujesz naszą politykę prywatności i znasz już swoje prawa możesz zamknąć niniejsze okienko.
Jeżeli nie akceptujesz polityki prywatności opuść stronę.
Polityka prywatności

Opublikowano:















POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU WYSYŁKOWEGO TV PRODUCTS

Niniejsza polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych oraz plików cookies przez Sklep Wysyłkowy TV Products (nazywany dalej Sklepem) uzyskanych w procesie realizacji zamówień i zapisu na newsletter.


ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem danych osobowych uzyskiwanych przez Sklep w procesie realizacji zamówień oraz zapisu na newsletter jest TV PRODUCTS Sp. z o.o. z siedzibą w Wilkowicach 43-365, przy ul. Parkowej 12. NIP: 5532245265; REGON: 072816033; wpis do Krajowego Rejestru Sądowego nr KRS: 0000145854. Kapitał zakładowy 50 000zł.


DANE KONTAKTOWE

Adres: TV PRODUCTS Sp. z o.o. ul. Parkowa 12, 43-365 Wilkowice
Nr tel: 33/471 17 33 ; 801 000 801
Adres email: sklep@tvproducts.pl


PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Sklep przetwarza dane osobowe takie jak imię i nazwisko, adres do wysyłki, nr telefonu oraz adres email w przypadku zamówień składanych za pośrednictwem strony internetowej oraz portalu allegro.

Sklep przetwarza dane osobowe takie jak imię i nazwisko, adres do wysyłki i nr telefonu w przypadku zamówień składanych telefonicznie.

Sklep przetwarza dane osobowe takie jak imię i nazwisko i adres do wysyłki w przypadku zamówień składanych listownie.

Sklep przetwarza dodatkowo dane osobowe takie jak PESEL w przypadku zamówień obejmujących paralizatory w celu weryfikacji wieku osoby, gdyż zgodnie z Ustawą o broni i amunicji z dnia 21 maja 1999 roku (Dz.U. z 2018 r. poz. 650) paralizator jest bronią, której sprzedaży można dokonać wyłącznie osobie pełnoletniej.

Dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji umowy, tj. realizacji zamówień i ewentualnych postępowań reklamacyjnych oraz prowadzenia kont zarejestrowanych użytkowników na stronie internetowej na podstawie art. 6 ust 1 pkt b), dla potrzeb rachunkowych i księgowych na podstawie art. 6 ust 1 pkt b) i c) oraz dostarczania informacji handlowych subskrybentom newslettera na podstawie art. 6 ust 1 pkt a).

Sklep przetwarza dane osobowe takie jak adres email w przypadku zapisu na newsletter. Zapis na newsletter jest dobrowolny. Osoba zapisując się na newsletter wyraża zgodę na dostarczanie informacji handlowych drogą elektroniczną. Zgoda może zostać w każdej chwili wycofana poprzez kliknięcie w link rezygnacji znajdujący się na końcu każdej wiadomości email lub poprzez wysłanie wiadomości z prośbą o wypisanie na adres email sklep@tvproducts.pl.

Dane osobowe są mogą być udostępnianie podmiotom zewnętrznym takim jak biuro księgowe w celach rachunkowych oraz dostawca usług teleinformatycznych w celu przechowywania danych osobowych na serwerach na podstawie umów powierzenia oraz firmom kurierskim na potrzeby wysyłki będącej częścią realizacji umowy, a także instytucjom publicznym na podstawie przepisów prawa.

Państwa dane osobowe nie są przekazywane do żadnych innych państw i organizacji międzynarodowych.

Dane osobowe przetwarzane są nie dłużej niż wymaga tego proces realizacji umowy (w tym czas obowiązywania gwarancji) oraz przepisy prawa.

Klientowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W celu wykonania jednej z powyższych czynności należy skontaktować się z nami drogą telefoniczną lub mailową. W powyższych przypadkach może być wymagane potwierdzenie tożsamości.

Każda osoba, której dane dotyczą ma prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli podejrzewa, że proces przetwarzania danych osobowych przez sklep narusza regulacje o ochronie danych osobowych.

Składając zamówienie w Sklepie, Klient wyraża zgodę na umieszczenie swoich danych osobowych w bazie Sklepu oraz na ich przetwarzanie dla celów realizacji umowy. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak brak ich podania uniemożliwia realizację umowy. Osoba ponosi odpowiedzialność za podanie niewłaściwych danych osobowych.

Sklep nie poddaje Państwa danych osobowych procesowi zautomatyzowanego podejmowania decyzji i profilowaniu.

ZABEZPIECZENIE DANYCH OSOBOWYCH

Dokładamy najwyższych starań, aby Państwa dane osobowe były bezpieczne.
Dane osobowe są chronione zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz.U. z 2018 r. poz. 138 z późn. zm.) w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich.

Dane osobowe są przechowywane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Państwa dane osobowe są przetwarzane zgodnie z prawem w ściśle określonym prawnie uzasadnionym celu i nie są poddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnie z pierwotnym celem przetwarzania.

Gromadzimy jedynie te dane, które są niezbędne dla realizacji umowy. Nie gromadzimy danych umożliwiających identyfikację po osiągnięciu celu przetwarzania.


Dokładamy najwyższych starań, aby Państwa dane osobowe były bezpieczne. Dane są przechowywane w nowoczesnym, certyfikowanym (m.in. ISO/IEC 27001:2005) centrum danych, spełniającym najwyższe standardy bezpieczeństwa.

Państwa dane osobowe są przechowane na serwerach znajdujących się na terenie Polski, dzięki czemu nie podlegają sprzecznym z polskim prawem regulacjom obowiązującym na terenie innych krajów.

Dane są przechowywane na kilku niezależnych serwerach jednocześnie wyposażonych w systemu podtrzymywania napięcia.

Co 24h wykonywana jest kopia bezpieczeństwa, dzięki czemu nie występuje istotne ryzyko utraty danych osobowych.

Dane są fizycznie chronione przed czynnikami zewnętrznymi i nieupoważnionym dostępem.

Dane są przetwarzane w oparciu o najwyższych standardów silnik Microsoft SQL Server, z którego korzystają również największe banki na świecie.

Nieautoryzowany dostęp wewnątrz sieci oraz ingerencja z zewnątrz w Państwa dane nie jest możliwa dzięki zastosowaniu ścian ogniowych (firewall).

Państwa dane są szyfrowane w oparciu o nowoczesne standardy kryptografii – przy użyciu 128-bitowego klucza SSL, co czyni je niemożliwym do przechwycenia przez osoby nieupoważnione.


Mają Państwo możliwość utworzenia konta użytkownika w Sklepie w celu uproszczenia procesu składania zamówień internetowych. Mając na uwadze względy bezpieczeństwa użytkownik powinien zadbać o to, aby wybrane przez niego hasło było unikalne, tj. składało się z dużych i małych liter, cyfr oraz znaków. Hasło nie powinno być krótsze niż 8 znaków i trudne do rozszyfrowania. Użytkownik powinien zachować swój login i hasło w tajemnicy lub przechowywać go w bezpiecznym miejscu. Aby zapewnić bezpieczeństwo w sieci użytkownik powinien korzystać ze sprawdzonych urządzeń, regularnie skanować urządzenia programem antywirusowym oraz wylogowywać się po każdej zakończonej sesji w Sklepie za pomocą przycisku „Wyloguj się” w prawym górnym rogu strony. Użytkownik powinien zachować szczególną ostrożność w przypadku korzystania z obcych urządzeń i pamiętać o tym, aby nigdy nie zapamiętywać danych do logowania oraz zawsze usuwać swoją historię przeglądania.


COOKIES

Sklep wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka) w celu ułatwienia użytkownikowi składanie zamówień i przeglądanie strony internetowej Sklepu.

Pliki cookies to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na urządzeniu, z którego użytkownik łączy się z internetem.

Dzięki plikom cookies strona internetowa może rozpoznawać i zapamiętywać preferencje użytkownika.

Pliki cookies wykorzystywane przez Sklep są całkowicie bezpieczne dla urządzeń użytkownika.

Za ich pośrednictwem nie jest możliwe przedostawanie się wirusów lub złośliwego oprogramowania.


Sklep wykorzystuje dwa rodzaje plików cookies:

• sesyjne – przechowywane na urządzeniu użytkownika podczas trwania danej sesji przeglądarki. Po jej zakończeniu są całkowicie usuwane z urządzenia użytkownika. Sesyjne pliki cookies nie pozwalają na pobieranie jakichkolwiek danych z urządzeń użytkownika.

• trwałe – przechowywane na urządzeniu użytkownika do czasu ich usunięcia. Aby skasować trwałe pliki cookies należy je wyczyścić w ustawieniach przeglądarki. Trwałe pliki cookies nie pozwalają na pobieranie jakichkolwiek danych z urządzeń użytkownika.


Sklep wykorzystuje pliki cookies w celu:

• zapamiętywania danych do logowania i wypełnionych formularzy
• rozpoznania zalogowanych użytkowników
• zapamiętywania preferencji wyświetlania strony oraz ustawień użytkownika
• zarządzania koszykiem, w tym dodawaniu i usuwaniu produktów
• dostosowania strony do potrzeb użytkownika


Osoba poruszając się po stronie wyraża zgodę na wykorzystanie ciasteczek.

Osoba ma również możliwość korzystania ze strony internetowej bez wykorzystywania mechanizmu cookies, ale może to oznaczać, że niektóre funkcje lub usługi Sklepu nie będą działać poprawnie.

Jeśli Klient nie wyraża zgody na korzystanie z plików cookies powinien, w dowolnym momencie, zaznaczyć w ustawieniach przeglądarki opcję odrzucania plików cookies lub sygnalizowania ich przesłania.


Podmiotami, które zamieszczają na urządzeniu końcowym użytkownika pliki cookies są Administrator oraz:

• Google Inc. z siedzibą w Mountain View, Kalifornia, Stany Zjednoczone.

https://policies.google.com/privacy ;

• Smartsupp z siedzibą w Brnie, Czechy.

https://www.smartsupp.com/help/privacy ;

• Comarch S.A. z siedzibą w Krakowie, Polska.

https://www.comarch.pl/o-firmie/polityka-prywatnosci ;


Niniejsza polityka prywatności obowiązuje od dnia 24.05.2018 roku. Sklep zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w jej treści w dowolnym momencie.